recyclable disposables

Blog/Nieuws

Tips voor het bewaren in de diepvriezer

Eten invriezen, we doen het allemaal, maar de één doet het al beter dan de ander. Hier lees je een aantal belangrijke tips die je erbij kunnen helpen het overzicht te behouden, en alle levensmiddelen zo optimaal mogelijk te bewaren.

Lees meer

HACCP

HACCP is met name veilig met producten omgaan. Dat is u wel bekend. Wat is nu een goede manier van producten bewaren? Hoe lang? Onder welke condities? En welke producten kunnen nu langer en welke minder lang? Wat is het effect van de vacuümzak?

Lees meer

Hoe verse kruiden bewaren?

Handige tips om je potjes verse kruiden uit de supermarkt nog langer te kunnen gebruiken.

Lees meer

Tips voor een geslaagd kinderfeestje

tips kinderfeestjeEen feestje organiseren voor je kind? Op Dispogroup.be vind je leuke tips en feestartikelen om een geslaagd kinderfeestje te organiseren.
Kies een thema voor het feestje. Een thema maakt het eenvoudiger allerlei zaken op elkaar af te stemmen. Van de aankleding, eten en drinken, de spelletjes enzovoort... 

Lees meer

Hoe verse kruiden bewaren?

Mojito’s gemaakt? Verse kruiden gebruikt op de barbecue? Dan heb je vast nog wel wat munt, rozemarijn of tijm over. Maar hoe bewaar je die kruiden het beste? Yunomi geeft je tips!

Vers bewaren

Basilicum en verse munt kun je nog een week bewaren als je zorgt dat ze voldoende vochtig staan. Bieslook, rozemarijn, koriander, peterselie en tijm kun je het beste meteen in de koelkast leggen. Stop de kruiden in een luchtledig zakje en bewaar ze in de groentenlade van de koelkast. Op die manier kun je ze zeker nog een weekje gebruiken.

Lekker verwerken

Natuurlijk kun je de kruiden ook verwerken. Pureer bijvoorbeeld een handvol kruidenblaadjes met 2 eetlepels olie en een teentje knoflook tot een frisse pesto. Aarzel niet om wat te experimenteren. Zo zal je versteld staan bij hoeveel gerechten een beetje tijm past!

Laten drogen

Wil je kruiden langer bewaren? Laat ze dan drogen zodat je ze vervolgens kunt verkruimelen en in een potje bewaren. Op die manier ben je niet alleen zeker dat je de beste kwaliteit aan gedroogde kruiden hebt, je bespaart ook flink wat geld!

Munt, oregano, salie en marjolein hang kun je te drogen hangen in een goed verluchte plaats. Beetje gehaast? Laat dan je kruiden in de oven drogen: trek de blaadjes van de steel, leg ze verspreid op bakpapier en leg ze 2 uur in de oven op 50°c.

De diepvries in!

Peterselie, dille, basilicum en rozemarijn kun je ook invriezen zodat ze nog lang hun verse, frisse smaak behouden. Het geheim is hier: vet toevoegen.

Snijd de kruiden eerst heel fijn, het liefste zonder steeltjes. Als het snel moet gaan, kun je hier best de keukenmachine bij gebruiken. Doe er olijfolie of een brok boter bij en pureer opnieuw. Het mengsel in een potje of zakje scheppen, de diepvries in en je kan nog 6 maanden lang genieten van deze verse kruiden!

« Back